Annie hou m'n tassie effe vast


~ For English scroll down ~ Annie Bag ~


Onder het moto “Annie hou m’n Tassie effe vast” werd er geswapt in de Priegelaarsgroep.
De bedoeling : maak voor je swap-maatje een project tas om een brei of ander werkje in te deponeren. En omdat ik wel eens wat anders wilde dan een piramide of box bag koos ik voor de Amsterdamtas. Mijn tas ging tenslotte naar Nederland.
There was a swap in the The priegelaarsgroup, theme : make a bag for a knitting or other project. Because I did not like to make an other Pyramide or boxbag, I choose for the Amsterdambag.




De Amsterdam tas is eigenlijk meer dan zo maar een project tas, je kan ermee de deur uit en er kan al een heus project in.  Omdat er veel vraag was naar extra bergruimte, maakte ik aan de binnenkant nog een extra ritszakje voor dingen die je niet wil verliezen, een sleutelring, en nog wat extra zakjes.
The Amsterdam bag is more than an project bag, it is big enough to put some extra stuff in it. So I made some extra pooches in the lining.



Het spannendste was het inzetten van de rits, maar lang leven Eloleo want met zo een goede tutorial kan het bijna niet meer fout gaan. Het enige probleem ben ik, ik knip altijd groot en stik smal, dus rits en paspels waren wat korter dan bedoeld, maar ik heb het toch kunnen opvangen. Het resultaat was verbluffend, en omdat ik hem moest weggeven heb ik inmiddels reeds stof liggen voor een eigen exemplaar.
The most difficult was the zipper, but the good tutorial of Eloleo was a big help. The only problem is me, I always cut big and sew small. So my zipper and paspel were a little short but I could hide my mistakes. I love the result and because this one was made to give away I already both me some fabric to make me my own.



Ik had wat restjes over en omdat ik wist dat mijn maatje graag sokken breit maakte ik nog een eenvoudig klein tasje net groot genoeg om een sokkenproject in te bewaren en vervoeren. Als model maakte ik een langer eenvoudig knikkerzakje
I had some left over fabric, so made an easy bag for a small project like a sock.


Logboek
Patroon :  Amsterdam tas van Eloleo
Stof  : Katoen - Pauwengraaf Eisden
Hoeveelheid :  buitenstof 75 cm/140cm – bovenkant + voering 1m/140cm

7 opmerkingen:

Mira zei

Zeer leuke tasjes maakte je!

nobutterfly zei

Oh, ik knip ook altijd groot en stik altijd klein. Mooie kleurtjes en wat een goed idee van die knikkerzak.

Creative Chaos zei

Hoi Line ,
Wat een supergave tas !!! het zou ook leuk zijn om dat model van ouwe spijkerbroeken te maken en dan met geborduurde bloemen , in de hippie style , ik zie het al helemaal voor me , haha
Groot respekt van mij voor jou want ik kan absoluut niet met de naaimachine overweg, heb m zelfs afgegeven aan mijn zus , die er ook niks mee doet !! hehe
Patti xx

Pluisje zei

Ik zal het tasje even vast houden!

Catharina zei

Wat een mooie tas heb je gemaakt.

Martine zei

Waw! Wat super dat je dat kan!

Anoniem zei

Wat een supermooie tas is het geworden!