Er is een fout opgetreden in dit gadget

Elfenstille

~ For English scroll down ~ Elfenstille ~


Het was lang stil rond mijn Elfenstille, lag niet aan het patroon of aan de gebruikte wol, maar gewoon een beetje teveel hooi op mijn vork, teveel projecten die voorrang kregen.
En toen ik de draad terug opnam, wilde ik hem groter breien dan bij de eerste opwelling.
Maar ja dan heb je een bol wol tekort. Waar ik mijn wol besteld had was niet meer het juist kleurbad op voorraad. Maar gelukkig bestaat er Ravelry, zo was er in Finland een Ravelster die net van dat kleurbad een bolletje overhad en ja ze wilde het opsturen naar Belgie.

Is was quiet for some time around my shawl Elfenstille. It was not the pattern; it was not the yarn, just too many other projects that came between. When I picked it up again I wonted a bigger version, but than my yarn would not be enough. My Lys did not had the same color range anymore. Luckily there is Ravelry and in Finland a Ravelster had and extra skein with the write color range and was kind enough to ship it to Belgium.Nu even over de shawl, hij heeft een heel aangenaam grootte is heel zacht en warm om te dragen. De ontwerpster Fadenstille gaf zelf aan om te experimenteren met het patroon en daarom heb ik het Rinden Muster (deel1) een paar naalden verlengd, hierdoor kon ik 4 eikelmotieven aan iedere zijde breien. Daarna heb ik een combinatie gemaakt van de middenmaat en de large versie.

Now about the shawl. It has a good shape and is soft warm and comfy. The adjustments I made are the following. I knitted some extra rows in Rinden Muster (part 1) so I have 4 motifs on each side. Than I made a combination of the Middle and Large version.


Dat de inspiratie voor deze shawl onder een eikenboom groeide, is helemaal goed te zien in het ontwerp, de eikeltjes zijn heel herkenbaar en de vloeiende bladerenrand maakt het geheel helemaal af.

The inspiration for this shawl grew be need an oak tree and you can find it back in the design. The acrons are very recognizable and the flowing leaf border makes it to a beautiful shawl.Logboek
Patroon :  Elfenstille van Fadenstille
Breinaalden :  3,75 Addi Lace circs
Garen  :  Drops Baby Alpaca Silk  - 1760 grijspraars - 50 gam/167meter
Hoeveelheid :  4 bollen van 50 gram totaal  670 meter
Afmetingen : 1,90 meter x 75 cm

11 opmerkingen:

Wieke van Keulen zei

Prachtig Line, wat een pronkshawl heb jij gemaakt. En wat leuk dat jij aan het patroon je eigen draai geeft. Je verhaal over hoe het bolletje wol wat je tekort kwam is opgelost vind ik enig. Geweldig dat deze hobby zo'n band schept en zoveel behulpzame reacties oplevert. Groet, Wieke

STCP zei

Wow, echt subliem.

Breidoos zei

Oh moooooiiiii hij ziet er prachtig uit.

Dinah zei

Hallo Line,

Wat heb jij een prachtige sjaal/omslagdoek gemaakt. Heel mooi met al die ajour steken.

Groetjes, dinah

Catharina zei

Mooi, Line, echt heel mooi!
Wat fijn dat je vanuit Finland nog een bol wol kon krijgen.

Dominique zei

gelukkig is er hulp gekomen met je garentekort... Dat grijspaarse is helemaal je kleur, en het patroon is mooi in zijn eenvoud. En op allerlei manieren helemaal aan je wens aan te passen, da's goed om weten.

mija zei

Olaaa...een heel mooie sjaal. Prachtig!!!
groetjes
mija

Noor zei

wat een prachtige sjaal heb je gemaakt, veel draagplezier!
warme groet, Noor

handmade zei

Wat een prachtige sjaal echt WOUW !!!! knap gedaan mooie kleur heel vel plezier bij het dragen

yarnlot zei

Een heel subtiele sjaal is het geworden!

hannahsknits zei

Prachtig Line! En wat geweldig dat je via Ravelry nog aan extra garen in het juiste verfbad bent gekomen!