Er is een fout opgetreden in dit gadget

Vilten en Lammetjes knuffelen in Odiliapeel

~ For English scroll down ~ Wool Felthing ~


Stilaan groeit er iets tussen mensen die zich eerst alleen maar online kennen, men leert zich kennen en vriendschappen ontstaan. En het smaakt naar meer, zo ontstaan er her en der Wolfeestjes, om de passie te delen en dingen bij te leren.
En een ding hebben wij allemaal gemeen we houden van wol en lammetjes zonder uitzondering, en als er een buur is waar deze diertjes mogen geknuffeld worden zijn we zeker van de partij.
Slowly friendships grow between people who only know each other true internet, and  wool-party’s are organised just to share a  passion. One thing we surely have in commend is our love for wool and lams Zo was er gisteren een Wolfeestje in Odiliapeel, waar een deel Priegelaars en Wolkookpotters samen kwamen om lammetjes te knuffelen en te vilten en die daar geen zin in had kon ook nog breien of spinnen of filmen. Maar de meeste wilden vilten, de meer gevorderden wilden hoedjes maken en de beginners zoals ik vonden een tas of een vogelhuis-ei beter geschikt.
Yesterday a joined a wool-party from the Wolkookpot and the Priegelaars who came together to felt or who did not feel like felting could knit or spin. Most started to felt and the more experienced choose for a hat the beginners made small bag or a birds-egg-nest to make a nest.Vilten is eigenlijk laagjes wol leggen, natmaken, inzepen, vrijven, spelen, drogen in vormzetten en je krijgt een verbluffend resultaat, zeker als er iemand als Tineke die een kei is in het in vorm brengen van een hoedje, maar ook bij Yolanda en Lieneke kon iedereen raad vragen en waren steeds erbij om een beginneling als ik verder te helpen
Felting is making layers of wool, wet them, soap them, rub, play and dry and put it in shape and you get a stunning result. The more experienced helped the beginners and gave advise.De resultaten waren verbluffend de hoedjes waren prachtig, iets waar ik me in de toekomst zeker aan waag. En ja mijn eigen tasje is als probeersel om het vilten in de handen te krijgen; het moet nog wel een hengsel krijgen en verder afgewerkt worden maar het ziet er in ieder geval niet slecht uit?
Het was een supergezellige dag met super lieve mensen en smaakt zeker naar meer.
The hats were gorgeous, something I like to make in the future, my try-out bag was not a disappointment and needs some finishing details. Most of all I enjoyed the company with all those lovely people.

 Logboek

Patroon :  uit de mouw getoverd door duifke123
materiaal : Merino lont groen, licht paars, en plukjes bordeau
Hoeveelheid : 50gram groen + 50 gram licht paars
Techniek : Natvilten

7 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

Geweldig! En de mutsjes zijn prachtig!

Dominique zei

Het ziet er een heel gezellig evenement uit. En ja, samen een passie delen met een mooi resultaat, dat is de max.

Pluisje zei

Heel knap zo mutsjes!

Atelier Het Groene Schaep zei

Ik ga er nog van blozen.......
Het was inderdaad een hele gezellige dag, Fijn dat dat nog bestaat: gewoon je kennis doorgeven aan elkaar.
Tineke

Catharina zei

Heel mooi. De mutsjes vind ik super maar jouw tasje als begin project mag er ook zijn hoor! En echt gezellig zo'n dag met elkaar door brengen.

Dinah zei

Wat mooi zeg en creatief. Ik kan niet zo goed tegen wol maar alleen voor de lammetjes temogen knuffelen ging ik al mee. Wat een schatjes.

groetjes,dinah

hannah zei

Leuk he, om zo via Internet mensen te leren kennen. Het ziet er gezellig uit! En ik zie een aantal bekende gezichten.

Mooi tasje is het geworden.