Er is een fout opgetreden in dit gadget

Het Spindraadje

~ For English scroll down ~ Spinning yarn ~

Het intrigeerde me al sinds mijn kindertijd, ja ook ik geloofde in sprookjes, maar steeds vaker zag ik zelfgesponnen wolletjes via het net voorbijkomen. Het grootste kwaad werd gezaaid op de KIPdag vorig jaar, toen Liedra met haar Zelf gesponnen Citron zat te pronken toen dacht ik dit zo helemaal van niks met tot slot zo een prachtig resultaat ja dat wil ik ook.  
Since my childhood I had something with spinningweels, and yes I believed in fairytales. When I saw the self-spon Citron of Liedra on Kip-day last year I knew I would like to know more.


Toen ik vorig jaar dan ook een uitnodiging kreeg van Marieca om bij haar thuis de open spin en brei dag bij te wonen hoefde ik ook niet lang na te denken.  Ik mocht op een wieltje van haar proberen en na heel wat gehaspel en goede begeleiding van Sindy spon ik mijn eerste wel erg onregelmatige draadje.
So Last year went to the open house Spin and Knitting day by Marieca. She led me borrow her Spinning wheel and I was able to spin my first yarn


De kiem was gelegd, ik begon er meer over lezen en opzoeken, eens om marktplaats te kijken en zag dat mijn Antwerps breivriendinnetje Wollig ook inlichtingen aan het verzamelen was.
Van het een kwam het ander en zo schreven we ons in voor een Worksop Wol Verwerken en Spinnen van wol en plantaardige vezels.
So I went with my knitting friend Wollig to a Wool and Spin Workshop.
Wat mij aan de workshop beviel was dat het een 'doe' cursus was.
Een vacht bekijken, spinnen uit ruwe vacht, wol kaarden op verschillende mannieren, gekaarde wol spinnen met een spinnentol en op een spinnenwiel, wassen en zien hoe mooi het wordt,
On the workshop you could try out a lot off different things , Spinning with different tools and fibers
Verschillende soorten materialen zoals Alpaca, Geit, Angora, Zijde... zien voelen en proberen te spinnen was een hele ervaringen.


En dan waren nog de plantaardige materialen zoals Vlas-Linnen, Hennep, Ramie, Tencel, Kappok, Katoen.
Het een spon zich al en beetje dan het ander…..


Het spinnen gebeurde allemaal op een Louet S10, en hier miste ik wel iets, ik had ook wel eens graag nog een ander wieltje uitgeprobeerd. Ook was er een voorkeur voor artisinaal spinnen en over ratio’s en zomeer werd er niet gesproken, maar misschien is dit ook al meer voor een gevorderde spinster, want voorlopig lukt zo mij ook nog niet veel meer dan zo een van dik naar dun overlopende draadje met lekkere bobbeltjes.

2 opmerkingen:

Annuska zei

Hallo Line,

Ik weet niet waar je woont en ik weet dat www.despinners.eu of www.despinners.nl een aantal spinnewielen op voorraad heeft en daar kun je ook verschillende wielen proberen. Zelf heb ik een Ashford Joy en een Majacraft Little Gem. Op een S10 was ik snel uitgekeken en het spint toch lekkerder op een iets meer geavanceerd spinnewiel. Ik woon zelf in Zweden en als we 6 mensen bij elkaar hebben, geven wij hier bij ons workshops in spinnen en verven op verschillende manier. Op mijn blog staat ook het een en ander. Veel plezier met spinnen!!!!
annuskajoosten.blogspot.com

rozemie zei

Hallo Line,
ik ban via via op je blog terecht gekomen, en ik ga je volgen. het lijkt me dat we veel hobby's delen, en dat is plezant om eens inspiratie op te doen ! Groetjes, uit Oostende, Rozemie