Er is een fout opgetreden in dit gadget

De Breitrein

~ For English scroll down ~ The knitting train ~
Nog in het kader van Wereldbreidag werd er door Ajour in Brugge op tweede pinksterdag een breitrein georganiseerd van West naar Oost dwars door België.
Gerda VandeWalle schakelde de media in om haar breitrein te promoten, en haar moeite werd beloond.

Aan het station van Brugge stonden maar liefst 40 dames te wachten om de dag al breidend door te brengen. In Leuven stapten nog een tiental dames in dezelfde wagon en toen was de groep volledig om naar Eupen te sporen.
En wat wordt er op een breitrein gedaan : gebreid natuurlijk, maar ook uitleg gegeven, geshowd, bewonderd en heel veel breipraat vertelt.


In Eupen kon men kiezen, lekker blijven breien op een terras of de onder begeleiding van een gids de bezienswaardigheden van de stad gaan bekijken. Net zoals in vele steden waren er wel vele werken in uitvoering, ja ook in Eupen wil men de kiezer gunstig stemmen. Toch was er heel wat te ontdekken en te zien in de kern van Duitstallige gemeenschap.

Als wolfanatiekers bij mekaar zijn vallen wolgrelateerde opschriften en tassen natuurlijk in het oog.Later werden de pleintjes en terrasjes in bezit genomen en tikten de naaldjes vlijtig verder. Zelfs op het perron werd er nog gebreid alvorens de trein terug naar Brugge vertrok.
Nu zelfs een paar dagen later geeft de herinnering nog steeds een heel goed gevoel, een dag met een gouden randje, voor herhaling vatbaar ... en we hoeven nu enkel nog een jaar te wachten want de derde zondag van juni volgende jaar trekt de tweede breitrein door het land.


Cause of the Knit in Public day, a shop in Brugge organised a knitting train from West to East Belgium. A total of 50 women where knitting on the trip from Brugge to Eupen. In Eupen you could join a gided footwalk true the town, and later on a lot of knitting was done on the Eupen squares. 

Geen opmerkingen: