Er is een fout opgetreden in dit gadget

Secret Santa in Turpaars

~ For English scroll down ~ Secret Santa shawlette ~

De tijd van pakjes en swaps is altijd spannend ook met S&B Maastricht hadden we een klein kerstfeestje en werden er lotjes getrokken voor een Secret Santa verassing.
Lang hoefde ik niet na te denken en hoewel het niet op haar verlanglijstje stond vond ik dit erg passend.
A lot of packages and swaps are going in the round in this time of the year and also I had to prepare a Secret Santa.Mijn maatje breit knuffels en vesten en truien maar nooit met een patroon, en ze bewondert steeds weer de lace en ajour sjaaltjes die verschillende S&B leden breien, en omdat ik weet dat het misschien nog heel lang zal duren eer ze zelf de moed heeft om een lace shawlette te breien heb ik dit maar voor haar gedaan. Omdat mijn bosvruchtenshawlette nogal in de smaak viel koos ik weer voor een ontwerp van Monika Eckert weer een Windsbruid omdat deze patronen geschreven zijn voor 1oo gram wol, en ik had zelfs nog genoeg om 2 extra naalden te breien zodat de afkanting in het donkere deel zou vallen.
My Santa-mate knits hugs and sweaters but never with a pattern, and for some time she admires all the lace shawls several S&B members are knitting. Because I know it will take a while before she has the courage to knit a shawlette herself I did this for her.
Again I choose for a pattern of Monika Eckert a Windsbraut, cause these patterns are written to go out of 100 gram wool, and I even could knit 2 extra rows so the cast off was in the darker tainded yarnDit was mijn eerste ervaring met Drops Delight, en een echte meevaller, het kleurverloop turkoois paars was zo mooi dat het hoe verder de sjaal vorderde het een beetje pijn deed om de ze weg te geven, maar niet lang getreurd want mijn maatje was superblij en er zijn nog altijd bollen Drops Delight te koop en het patroon is ook nog niet weggegooid.
This was my first with Drops Delight and I love how the colours knitted up. During knitting I had doubts if I could give it away.
But what the heck, my mate was so glad and I still can buy new balls of Drops Delight and I still have the pattern. Logboek
Patroon : Windsbraud Bertha by Monika Eckert (Wollklabauter)
Breinaalden :   nr 4 – Knit pro  - Interch circs
Garen : Drops Delight color 09 "50 gram-175meter"
Hoeveelheid : 2bollen of 100gram
Opmerkingen : Ik deed twee extra naalden, bleef het patroon volgen en in het middelste steek van het rechte deel : 1st, omslag, 1st en dan pas de steek laten afglijden, en natuurlijk een terugaande naald.

3 opmerkingen:

Pluisje zei

Weeral zo een kunstwerk!!

Wieke van Keulen zei

Tjonge-jonge, wat een prachtige shawl en wat lief dat je deze shawl cadeau geeft. Wat zal ze (ik ga er vanuit dat het een "ze" is) er blij mee zijn. Een topcadeau van een topvrouw (ik ken je niet, maar dat moet wel zo zijn).

Dominique zei

daar zal ze zeker blij mee zijn! Het patroon werkt perfect met deze blauw-turquoise tinten.